top of page
Zoeken

Klaar voor een nieuw jaar?

Er is dit jaar wederom flink aanspraak gemaakt op onze veerkracht, flexibiliteit en op onze draagkracht. Een draagkracht die bij velen eigenlijk al een hele tijd was. ‘De rek is eruit!’ en ‘de emmer loopt over’ zijn zomaar een paar uitspraken die het coronajaar van 2021 typeren. Hoe kunnen we er nu samen voor zorgen dat we 2022 positief en gezond tegemoet treden? Ik hoop daar met dit blog alvast een goeie voorzet voor te geven.

Een nieuw jaar biedt nieuwe kansen. Een kans om te focussen op mentale gezondheid. Want aandacht voor elkaars mentale gezondheid verdient in 2022 top prioriteit. Dit vraagt om mildheid en begrip. Naar onszelf én naar de ander toe. Niet alleen in de privé-sfeer, maar zeker ook op zakelijk gebied is dit erg belangrijk en nodig.


Dus werkgever, ga hierover het gesprek aan met je medewerkers. Vraag naar wat iemand nodig heeft om het werk goed te kunnen doen of hoe een goede balans tussen werk en privé gevonden wordt. Zo voorkom je verzuim, stimuleer je zelfontplooiing en ontwikkel je veerkracht.


Ben je medewerker, ZZP’er of werkzoekend? Bedenk wat jij nodig hebt om je (toekomstige) werk goed te kunnen doen en maak dit bespreekbaar. Breng in kaart hoe jij wil dat de balans tussen werk en privé er uitziet en ga er mee aan de slag. Zo vergroot jij je (werk)plezier, persoonlijke effectiviteit en mentale veerkracht.


Laten we in 2022 werk maken van mentale gezondheid. Laten we iets meer naar elkaar omkijken, mild en begripvol zijn en er zo samen een mooi nieuw jaar van maken! Doe je mee?


Monique Faems

coach Buro PRET

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page