top of page
Zoeken

Kleur eens buiten de lijntjes!


Moest jij vroeger op school ook 'netjes binnen de lijntjes kleuren' omdat je anders geen sticker verdiende? Dit leren onze kinderen tot op de dag van vandaag nog steeds op school. En begrijp me niet verkeerd: het is handig om goed binnen de lijntjes te kunnen kleuren. Maar zou het niet geweldig zijn om onszelf en onze kinderen te leren dat je er ook buiten kunt kleuren?



Zelf was ik als kind best onzeker en opvallen wilde ik al helemaal niet. Dus ik deed ik heel erg mijn best om braaf binnen de lijntjes te kleuren, want dat hoorde blijkbaar zo. Ook toen ik opgroeide, afstudeerde en ging werken, bleef dit gegeven ongemerkt heel nadrukkelijk aanwezig. Ik deed netjes mijn werk, kreeg feedback of het goed was en ging door met het volgend vakje dat ingekleurd moest worden.


Mijn leven bestond uit vakjes die ingekleurd moesten worden en zelfs de kleuren lagen meestal al vast.

Maar met het verstrijken van de jaren werd mijn ruimte om te kleuren gevoelsmatig steeds kleiner.

De vakjes begonnen te knellen en nam mijn onzekerheid toe. Wat was er aan de hand?

Dat ik perfect binnen de lijntjes kon kleuren was wel duidelijk, maar wílde ik dat eigenlijk nog wel? Waar werd ík blij van? Over wat voor kwaliteiten beschikte ik? Waar stond ik eigenlijk voor? Allemaal vragen die te maken hadden met mijn drijfveren, waarden en talenten.

Ik besloot antwoord te geven op al die vragen en er vervolgens ook actie op te ondernemen. Vanaf dat moment ben ik buiten de lijntjes gaan kleuren. Ben ik werk gaan doen dat dicht bij mijn eigen waarden ligt, waar ik energie van krijg en waar ik goed ik ben.

En dat is precies wat ik doe als coach en adviseur bij Buro PRET: mensen in beweging brengen! Door ze laten ervaren dat er, juist buiten de lijntjes, heel veel in te kleuren is.

Dus vraag jij je maandagochtend eens af welke vakjes je die dag of week moet gaan inkleuren.

Is dat wat graag doet? Of wil jij ook graag buiten de lijntjes kleuren of zelf de lijnen bepalen: ontdekken wat jouw drijfveren zijn en waar jij het beste tot je recht komt? Ik vertel je er in een vrijblijvend (online) gesprek graag meer over. Je kunt me bereiken via info@buropret.com of via het contactformulier op de website.


Monique Faems, adviseur + coach Buro PRET

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page