top of page
Zoeken

LEGO®SERIOUS PLAY®, wat kun je ermee?


'Wat is LEGO®SERIOUS PLAY® en wat kun je ermee?' Deze vraag wordt met enige regelmaat gesteld. Bijna iedereen kent Lego natuurlijk als speelgoed. Dat de bekende blokjes óók veelvuldig gebruikt worden in de zakelijke wereld, is voor velen nieuw. Hoe het werkt?

Dat leg ik graag uit!

LEGO®SERIOUS PLAY® (afgekort LSP) is een methode die je helpt om anders na te denken, om andere ideeën te genereren om zo vraagstukken op te lossen. Hoe? Door te denken met je handen! Onze hersenen kunnen maar een beperkte hoeveelheid informatie tegelijkertijd verwerken, terwijl onze handen verbonden zijn met 70 tot 80% van onze hersencellen. Hierdoor kunnen we met behulp van onze handen méér bedenken dan alleen via ons brein.

De kracht van LSP is dat iedereen met behulp van LEGO-blokjes in staat is om zijn kennis, mening of idee te bouwen. Deze methodiek leert je gedachten en ideeën vorm te geven en zichtbaar te maken door ze te bouwen met LEGO. Uit onderzoek is gebleken dat: we gedachten en ideeën die we met onze handen bouwen, makkelijker kunnen uitleggen, beter kunnen begrijpen én langer kunnen onthouden.


LEGO®SERIOUS PLAY® is dus een creatieve en praktische methodiek die de kracht en het plezier van bouwen met LEGO gebruikt om vraagstukken op allerlei gebieden op te lossen. Het kan hierbij gaan om vragen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, teamvorming, organisatie-ontwikkeling, (verander)management of innovatie. Je kunt met LSP dus aan de slag als organisatie, als team of individueel.

LEGO® SERIOUS PLAY is een interactieve werkvorm, waarin plezier, storytelling en visualisatie samenkomen. Tijdens een LSP-sessie worden deelnemers aan de hand van gerichte vragen uitgedaagd om het antwoord daarop met LEGO te bouwen. Vervolgens licht iedereen het eigen gebouwde model toe. Door middel van storytelling worden alle gebouwde modellen met elkaar gedeeld en wordt er vervolgens gebouwd aan het gezamenlijk 'verhaal' van de groep (deze laatste stap wordt tijdens individuele sessies anders vormgegeven).

LEGO®SERIOUS PLAY® is niet alleen een speelse, maar ook een bewezen zeer effectieve methode: Serious Play & Hard Fun

Ben jij benieuwd hoe LSP in jouw organisatie of team ingezet kan worden? Of wil je graag aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling? Neem dan contact op met Monique Faems voor meer informatie.

Als gecertificeerd online facilitator LEGO®SERIOUS PLAY® help ik je graag verder.

Mail naar info@buropret.com.


Op de website http://www.buropret.com/legoseriousplay vindt je meer informatie over deze creatieve methodiek.


Buro PRET verzorgt alle LEGO®SERIOUS PLAY®-sessies ook online via ZOOM.

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page