top of page
Zoeken

MAAK JIJ KEUZES DIE ECHT BIJ JOU PASSEN?

Bijgewerkt op: 30 sep. 2020

Waar word jij blij van? Wat vind jij écht leuk om te doen? Wat maakt jouw leven de moeite waard?

Vragen waar je niet altijd bewust bij stil staat, maar die wel van grote invloed zijn op je motivatie en je loopbaan. Het antwoord op al deze vragen is terug te voeren naar je drijfveren.





Drijfveren zeggen iets over jouw motivatie, houding, voorkeur en waarden. Het is dátgene wat jou beweegt om iets te doen of om juist die keuze te maken. Drijfveren zijn de basis van jouw handelen en er is geen goed of fout.

Zo wordt de één wordt zielsgelukkig van avontuur en vrijheid, terwijl de ander juist houdt van zekerheid en geborgenheid. Sommige mensen halen hun voldoening uit contacten met anderen, anderen vinden het juist inspirerend om alleen aan oplossingen te werken.


Ieder van ons kijkt naar de omgeving door de bril van zijn/haar eigen behoeften en drijfveren. Of we het ons nu realiseren of niet, we worden van binnenuit gedreven om aan deze persoonlijke behoeften te voldoen. Onze drijfveren bepalen de richting die we kiezen en zetten ons aan tot actie.


Inzicht in je persoonlijke drijfveren geeft je een objectieve mogelijkheid om grip te krijgen op wat jou van binnen écht motiveert. Persoonlijke drijfveren hebben direct invloed op je motivatie, houding, voorkeur en op de dingen die je belangrijk vindt. Het zijn waarden die voor jou van belang zijn.


Inzicht in jouw persoonlijke drijfveren kan er dus voor zorgen dat je makkelijker keuzes maakt, competenties ontwikkelt of uitdagingen aangaat.


Wil jij ontdekken wat jou drijft? Buro PRET helpt je hier graag bij met de online module ' ONTDEK JE DRIJFVEREN'. De module wordt verzorgd door adviseur Monique Faems. Zij is gecertificeerd trainer DISC- en Drijfveren.



30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page