top of page
Zoeken

Maximaal aantal inschrijvingen gratis ontwikkeladvies bereikt

Het maximum aantal inschrijvingen van de kosteloze ontwikkeladviezen is veel sneller dan verwacht bereikt.

De ontwikkeladviezen zijn onderdeel van het crisisprogramma NL Leert Door, dat is gepresenteerd ten tijde van het tweede steunpakket voor banen en economie in mei jl. Het doel van dit programma is om werkenden en werkzoekenden te helpen zich voor te bereiden op veranderingen op de arbeidsmarkt. Met NL Leert Door financiert het kabinet niet alleen ontwikkeladviezen, maar ook kosteloze online scholing. Naar verwachting komen de eerste opleidingen en cursussen deze winter beschikbaar voor werkenden en werkzoekenden. In totaal heeft het kabinet 50 miljoen euro uitgetrokken voor NL Leert Door.

Daarvan is 14 miljoen euro gereserveerd voor ontwikkeladviezen.


In de tijdsspanne van één maand hebben 22.000 mensen zich geregistreerd. Deze mensen zullen dit najaar een ontwikkeladviestraject gaan volgen. Hiermee is de grens bereikt van het aantal trajecten dat de overheid kan bekostigen. Dat heeft te maken met de maximale uitvoeringscapaciteit van de organisatie die de subsidieregeling uitvoert. Dat betekent dat er op dit moment géén kosteloos ontwikkeladvies meer kan worden aangevraagd bij onze loopbaanadviseur.


Het kabinet heeft aangegeven in 2021 extra budget voor ontwikkeladviezen beschikbaar te stellen. Ook kan het zijn dat er trajecten beschikbaar komen doordat mensen zijn uitgevallen of subsidies niet worden toegekend om een andere reden. Wil jij in aanmerking komen voor een gratis Ontwikkeladvies-traject? Laat dan je gegevens hieronder achter en we mailen je zodra we meer weten!.





4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page