top of page
Zoeken

Wat als jouw hokje niet meer past ?


Stel aan honderd werkende mensen de vraag: ‘Wie ben je?’ en 95% zal binnen de eerste paar tellen verwijzen naar het werk. Niet zo gek als je bedenkt dat de meesten meer wakkere tijd doorbrengen met werken dan met privézaken. Doordat het grootste deel wakkere uren wordt besteed aan werk, is werk niet los te zien van onze persoonlijkheid.


Onze baan vormt dus een groot deel van onze identiteit.

Maar wat nu als je merkt dat je werk niet meer bij je past? Dat jouw persoonlijkheid steeds meer gaat wringen in het werkhokje? Of als het vóór je wordt besloten dat je hokje niet meer past, bijvoorbeeld door een reorganisatie? Wat doe je dan? In het begin kan het helpen om erover te praten, met mensen in je omgeving of zelfs met je leidinggevende. Vaak krijg je zo voor jezelf al een beeld van de richting waar je naar toe wilt.


Houd voor ogen dat het belangrijk is om op zoek te gaan naar een baan waarin jij je talenten kunt inzetten. Die je dus niet alleen goed kunt uitvoeren, maar vooral ook graag doet! Minstens net zo belangrijk als het kunnen inzetten van je talenten, is een baan waarin je kunt groeien.

Ontwikkelingskansen geven namelijk een ongelooflijke boost aan werkplezier en bevlogenheid. Daarnaast geeft het enorm veel voldoening als je werk kunt doen wat voor jou betekenisvol is. Dat je het gevoel hebt bij te dragen aan een groter en zinvol geheel.


In feite is het geheim van het vinden van een passend werkhokje mét werkgeluk simpel.

Word je bewust van de eigenschappen, waarden, talenten en passies die jou uniek maken. Besteed zoveel mogelijk tijd aan het gebied waar je waarden, je talenten en je werkzaamheden elkaar overlappen.

Dát raakvlak is jouw perfecte plek.

Waarden geven energie en passie.

Dankzij je talenten presteer je goed.

Werk dat zinvol is voor jou, voor het bedrijf

of een groter (sociaal of maatschappelijk) doel,

heeft een positieve impact op jou.


Kun jij hulp gebruiken bij het onderzoeken of creëren van een passend hokje voor jou?

Met de unieke methodieken van Buro PRET help ik je graag op weg.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvende telefonische kennismaking.

Monique Faems - 06-16058871 - info@buropret.com -



28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page